fysieke stress

Body Stress is niets anders dan spieren die aanspannen om het lichaam te beschermen bij de aanwezigheid van te veel stress. Deze stress kan fysiek zijn, mentaal/emotioneel of chemisch zijn.

Fysieke stress (of mechanische stress) is de spierspanning die door de houding van het lichaam tijdens het leveren van inspanning veroorzaakt wordt. Deze kan zelf veroorzaakt zijn, denk hierbij aan te zwaar of verkeerd tillen, of ze kan veroorzaakt zijn door invloeden van buitenaf, denk hierbij aan een val of een ongeluk. De spanning kan instantaan veroorzaakt zijn, bijvoorbeeld bij een whiplash of het door de rug gaan, of ze kan veroorzaakt zijn over een lange periode, bijvoorbeeld bij RSI of bij een langdurig verkeerde zit- of werkhouding.

Een aantal voorbeelden van Body Stress als direct gevolg van fysieke stress zijn: Lage rugpijn, hernia’s, stijfheid, pijn of kramp in de rug, armen en benen, spijsverterings problemen, of brandend maagzuur. Bij een whiplash komt hoofdpijn en pijn in de bovenrug en nek voor, samen met tintelende of gevoelloze armen en handen, of soms verlies van kracht in de armen en handen.