chemische stress

Body Stress is niets anders dan spieren die aanspannen om het lichaam te beschermen bij de aanwezigheid van te veel stress. Deze stress kan fysiek zijn, mentaal/emotioneel of chemisch zijn.

Chemische stress wordt altijd veroorzaakt door contact met stoffen van buitenaf. U moet hierbij denken aan voeding, make-up of lichaamsverzorgings-artikelen, wasmiddelen (via kleding) of chemicaliën. De klachten zijn in het algemeen hoofdpijn of migraine, pijn en stijfheid in de nek, brandend maagzuur of misselijkheid, overgeven, of duizeligheid.

De hier beschreven klachten zijn niet voorbehouden aan de soort spanning waar ze bij vermeld staan, maar zijn de klachten die in de meeste gevallen direct na het ontstaan van de Body Stress kunnen optreden. Wanneer Body Stress langer aanwezig is, kunnen ook andere klachten optreden omdat het lichaam compenseert voor de oorspronkelijke Body Stress via spierspanning op andere plaatsen.

In het algemeen geldt dat Body Stress Release werkt bij alle klachten die veroorzaakt worden door de aanwezigheid van spierspanning, en bij de klachten die veroorzaakt worden door de invloed van deze spierspanning op de werking van het zenuwstelsel. Mocht u last hebben van een specifieke klacht die hier niet bij vermeld staat, dan kunt u altijd contact opnemen met een practitioner voor informatie of deze klacht het gevolg kan zijn van spierspanning.