practitioner

Mijn naam is Alec Brett van Dobben. Ik ben geboren in 1973 in Haarlem. Ik ben aan de universiteit Utrecht afgestudeerd als structureel geoloog en heb voor enkele consultancybedrijven bij grote projecten als ict’er en consultant gewerkt. Daarnaast heb ik diverse lange reizen gemaakt. In 2003 heb ik de Body Stress Release opleiding gevolgd in Zuid-Afrika. Na het afronden van die opleiding ben ik naar Maastricht verhuisd. Ik heb de opleiding tot Body Stress Release practitioner gevolgd omdat ik op deze manier mensen met lichamelijke klachten kan helpen. De werking van het menselijke lichaam fascineert me en ik blijf het geweldig vinden om mijn kennis op dit gebied met mensen te delen.

Vanuit mijn lidmaatschap van een zakelijk netwerk (BNI) pas ik Body Stress Release ook toe binnen bedrijven. Werknemers krijgen – al dan niet op locatie – als behandeling voor klachten of preventief releases via een budget dat (deels) door de werkgever betaald wordt. Hierdoor wordt uitval voorkomen en worden zieke werkgevers ondersteund om sneller weer aan het arbeidsproces deel te nemen.

Ik heb tijdens mijn werk als practitioner ontdekt dat ik erg graag werk met (kleine) kinderen en baby’s. Juist zij kunnen nog niet duidelijk aangeven wat er mis is. Doordat de techniek Body Stress Release alle benodigde informatie vanuit het lichaam zelf krijgt, werkt het heel snel en effectief. Ik merk dagelijks bij mijn eigen kinderen hoe mooi het is als een kind kan opgroeien zonder stress in zijn lichaam. Het werken met baby’s en kinderen is een van de mooiste aspecten van mijn beroep en ik doe dit met erg veel plezier.

Voorafgaande aan de geboorte van mijn kinderen heb ik gezien dat een zwangerschap dankzij Body Stress Release aangenaam en klachtenvrij kan verlopen. En ook bij zwangere klanten blijkt telkens weer dat de “typische zwangerschapsklachten” heel snel verdwijnen wanneer het lichaam regelmatig gecheckt wordt op opbouwende spierspanning. Iemand zonder pijn of klachten geniet zo veel meer van de hele zwangerschap. Daarom richt ik mij in mijn praktijk graag op deze groep vrouwen!

Daarnaast pas ik Body Stress Release steeds vaker toe bij dieren. Ik behandel onder andere paarden, honden en katten. Zij hebben net als mensen veel baat bij de releases, soms is één sessie al voldoende om alle klachten weg te nemen.

Ik heet u van harte welkom op mijn website en hoop u snel in mijn praktijk te kunnen begroeten!

Alec van Dobben
Body Stress Release Practitioner
Praktijk Gezondlijf.nl Maastricht & Heuvelland