doelgroep

Body Stress Release maakt gebruik van het natuurlijk helende vermogen van het lichaam. Dit betekent dat iedereen bij wie dit vermogen werkzaam is, de resultaten van Body Stress Release kan ondervinden. Het maakt niet uit of iemand ziek is, oud of erg jong is, er in gelooft of er niets van wil weten; het lichaam zelf geneest zichzelf.

Omdat Body Stress Release een zeer milde techniek is, is het ook geschikt voor baby’s, zieken of oude mensen.

Juist baby’s en kleine kinderen hebben erg veel baat bij Body Stress Release, zeker wanneer er sprake is geweest van een zware bevalling of wanneer een kind tijdens het spelen gevallen is of op andere wijze te maken heeft gehad met veel stress.

Voor Body Stress Release geldt dat hoe sneller men er bij is, hoe sneller men van de klachten af komt. Dat betekent niet dat wanneer iemand op hogere leeftijd is, de techniek Body Stress Release niets meer kan doen. Het enige is dat het lichaam meer spierspanning moet loslaten, en daar meer tijd voor nodig heeft.

De enige beperking voor het welslagen van de techniek Body Stress Release kan zijn dat mensen niet bereid zijn om bepaalde gewoonten die voor spanning zorgen los te laten. Wanneer het lichaam tijdens het loslaten van spanning telkens opnieuw aan stress wordt blootgesteld, wordt het loslaten van de aanwezige spanning verhinderd. Bepaalde manieren van zitten of van werken kunnen hier de oorzaak van zijn, evenals de houding wanneer men slaapt. Ook het bedrijven van fysiek zware sport kan, juist in de beginfase van de toepassing van Body Stress Release het lichaam dusdanig zwaar belasten, dat in plaats van spierspanning los te laten het lichaam juist door blijft gaan met beschermen, wat juist tot een toename van spierspanning kan leiden. Of in ieder geval het proces van het loslaten van spierspanning ernstig kan vertragen.
Bij het eerste consult zal de practitioner hier uitgebreid op ingaan, en als u hier vragen over hebt kunt u altijd bellen.