Testimonials
AnoniemOp verzoek
Lees verder
Goh, Alec, wat ben ik blij met je! Maar dat weet je denk ik ook wel, want door mijn enthousiasme zijn er inmiddels ook alweer andere mensen jouw richting uitgekomen, het welbekende sneeuwbaleffect… Fijn dat jij op mijn pad gekomen bent! Dankjewel voor alles!
Thy-Thy van der LendeOp verzoek
Lees verder
Beste Alec,

Ongelooflijk wat jij in een paar weken bereikt hebt. Al 30 jaar heb ik bijna wekelijks fysiotherapie voor de pijnscheuten in mijn hoofd.

In het begin was in sceptisch, mede ook omdat ik al zó lang loop te sukkelen en al heel wat fysiotherapeuten heb versleten. Telkens krijg ik te horen dat ze het echt niet kunnen oplossen en alleen maar kunnen verzachten.

Met jouw techniek zijn mijn nek, schouders en rug een heel stuk meer ontspannen. Ik kan tijdens het autorijden weer goed fatsoenlijk naar achteren naar mijn dode hoek kijken zonder dat alles pijn doet.

Voor het eerst in 30 jaar weet ik pas hoe het voelt om geen nekpijn te hebben en me ontspannen te voelen!

Dank je wel Alec voor deze enorme verlichting!
Eline DabekaussenOp verzoek
Lees verder
Ik hang wel eens in bomen of lig urenlang plat op mijn buik op de grond. Lang in een gekke gebogen houding staan, is voor mij als fotograaf ook geen uitzondering. Dat mijn spieren dat niet altijd kunnen waarderen, is natuurlijk niet heel gek.

Jarenlang was ik vaste klant bij de fysiotherapeut. Ik werd behandeld, was een paar dagen pijnvrij en keek dan alweer reikhalzend uit naar de afspraak 1,5 week later. En toen kwam Alec bij BNI Bourgogne en besloot ik vorig jaar juli langs te gaan voor een BSR-behandeling. BSR? Ja, ik leerde vrij snel dat dat staat voor Body Stress Release.

In het begin wist ik niet zo goed wat ik moest verwachte: Hm, je wordt behandeld met je kleren aan… En tijdens de behandeling wordt er gekeken naar de stand van mijn voeten!? Oké, laat ik vooral niet oordelen over dingen waar ik geen verstand van heb en het effect van de behandeling afwachten. Alec gaf al aan dat er waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig zouden zijn.

Toch merkte ik al vrij snel verbetering. Het grootste pluspunt vond ik dat ik na een intercontinentale vlucht van 12 uur – waarbij ik de hele vlucht in mijn stoel moesten blijven zitten – geen spierspanningsklachten had! Woehoe! Dat had ik al gewonnen. Maar toen ik de dag na het fotograferen van een bruiloft ook helemaal pijnvrij was, wist ik het zeker: Body Stress Release is fantastisch!

Het moet gezegd worden: niet alleen het effect is perfect, maar ook de behandeling van Alec is heel fijn. De rust, de muziek op de achtergrond en vooral dat er niets geforceerd wordt, maakt dat ik de behandeling van Alec als een ontspanningsmoment in mijn agenda ervaar.

Het effect van de behandeling houdt inmiddels zo lang aan, dat ik soms gewoon vergeet dat het tijd is voor een nieuwe. Maar dat Alec precies weet hoe lang er tussen twee behandelingen kan zitten, bleek tijdens de Corona-crisis. Toen hij noodgedwongen mijn afspraak moest cancelen, kwamen al vrij snel daarna de eerste klachten. Ik was dan ook super blij toen ik onlangs weer voor een consult mocht komen.

BSR staat voor Body Stress Release, maar ik zal tegen iedereen zeggen dat het wat mij betreft staat voor Bewezen – Succesvol – Resultaat. Alec, ik zal je bij iedereen aanbevelen.

Eline Dabekaussen Fotograaf
Roel GravenOp verzoek
Lees verder
Ik ben een tuimelaar. Letterlijk en figuurlijk. Letterlijk een tuimelaar als ik weer eens tijdens het hardlopen niet oplet en genadeloos hard onderuitga en weer de nodige blessures oploop. Maar ook figuurlijk, je kent het wel, een tuimelaar, dat kegelvormig poppetje met die bolle onderkant. Als je ertegen duwt valt hij om, maar staat net zo snel weer rechtop.

Zo ben ik ook, zo ben ik opgegroeid. We hadden thuis weinig regels en werden gestimuleerd om de wereld om ons heen te ontdekken, alles te proberen. Er was eigenlijk maar een gouden regel: ‘geef nooit op!‘. Wat er ook gebeurt, ‘geef nooit op, altijd blijven vechten, blijven proberen.‘ Geef nooit op. Zo ben ik, een tuimelaar. Je kunt mij zo vaak en hard als je wilt omduwen, omslaan, omgooien, ik sta altijd weer op, wat er ook gebeurt.

Een goede eigenschap? Ik weet het niet. Het heeft mij in ieder geval gebracht naar waar ik nu sta naar wie ik nu ben. Het heeft mij geholpen om ook de grootte tegenslagen in mijn leven op te kunnen vangen, ermee om te kunnen gaan zonder in te storten.

Maar het heeft er ook voor gezorgd dat ik mijn negatieve emoties wegdrukte, dat ik lichamelijke pijn zoveel mogelijk negeerde. Je kent dat wel, ‘Pijn is een emotie en die kun je uitschakelen‘. Yeah right!!! Het heeft ervoor gezorgd dat ik niet meer naar de signalen van mijn lichaam luisterde en altijd maar gewoon doorging. Met als gevolg dat blessures niet weggingen maar erger werden. Totdat ik puur uit nieuwsgierigheid eens een afspraak met Alec maakte om eens te ervaren hoe dat Body Stress Release eigenlijk werkte. Ik heb nu een aantal behandelingen gehad en ik hoef ‘s ochtends niet meer op te starten, hoef tijdens het hardlopen niet meer de eerste kilometers door de pijn in mijn onderrug heen te bijten. Ik heb weer leren te luisteren naar mijn lichaam en de opgebouwde spierspanning los te laten. Dankzij Alec ben ik geen tuimelaar meer, nou ja, figuurlijk dan. Letterlijk, tja, dat ligt toch net iets anders....
Jacques ThijssenVia Linkedin
Lees verder
Ik ben een paar jaar lang in behandeling geweest bij Alec op grond van ernstige nek-en rugklachten. Ik had deze klachten opgelopen ten gevolge van sport-en auto-ongevallen. De klachten werden hierdoor ingrijpend verminderd, ik hoefde geen pijnstillers (meer) te slikken en de gevolgen van de behandelingen bleken duurzaam in de tijd. Ik ben Alec dan ook erkentelijk voor zijn behandelingen en de effectiviteit ervan. De behandelingen gaven mijn lichaam en geest steeds weer de benodigde rust en ontspanning. Ik kan dat dan ook eenieder aanbevelen, zeker bij langdurige klachten!! Daarnaast is Alec een zeer bijzonder prettige en ontspannen persoonlijkheid die een grote mate van rust uitstraalt.
Marcel van MouschVia Linkedin
Lees verder
Alec neemt alle tijd voor je om alles goed uit te leggen; hoe en waarom je lichaam reageert op zijn behandeling. En reageren zal het. Zelf had ik lange tijd last van hoofdpijn en kramp in mijn benen. Deze zijn na 3 behandelingen als sneeuw voor de zon verdwenen.
Ties NiessenVia Linkedin
Lees verder
Beste Alec,

Ik ben in Arnhem met BSR in contact gekomen en dat gaf mij altijd een geweldig, ontspannen gevoel. Doordat we verhuisd zijn naar Roermond ben ik door de goede ervaringen met BSR op zoek gegaan naar een therapeut in de buurt. Zodoende ben ik jou tegen het “lijf” gelopen.

Je stelt je diagnose zorgvuldig en werkt snel. Verder ben je een prettige persoonlijkheid en de sessie van een half uur vliegt voorbij. Ik ervaar jouw behandelingen altijd met veel plezier en ga weer blij, ontspannen en rustig naar huis in de wetenschap dat ik na een maand weer mag
Jos DielemansOp aanvraag
Lees verder
In eerste instantie lijkt het wat zweverig maar door zijn gedegen aanpak en uitleg over deze techniek blijkt dat Body Stress Release wel degelijk gebaseerd is op kennis van het menselijk lichaam en welke invloed stress op ons lichaam (en onze spieren) kan hebben. Na een eerste consult waarin Alec inventariseert op welke plaatsen je lichaam door stress gespannen is werkt hij daarna in een aantal behandelingen aan het verlichten van deze spanning. Door op bepaalde plaatsen van het lichaam te drukken activeert hij de spieren waardoor deze gaan ontspannen. Het lijkt wel of ze “wakker” worden gemaakt. Daarbij zorgt hij er voor dat deze spieren wel met mate worden geactiveerd om overbelasting of nadelige gevolgen van de behandeling te voorkomen. Alec legt op een rustige manier uit wat hij doet en welk effect dit heeft op je lichaam. Verder vraagt hij steeds of alles duidelijk is. Als je vragen hebt blijkt dat hij goed kan uitleggen waar de techniek op gebaseerd is. Na een aantal weken zijn de eerste resultaten zichtbaar: het lichaam ontspant meer en meer. Zelfs verkrampingen die in jarenlang aangehouden werkhoudingen zijn opgebouwd kunnen worden “losgemaakt”. Het bijzondere is dat het proces blijft doorgaan ook nadat de eerste actieve behandelingen achter de rug zijn. Dat blijkt wanneer je voor een halfjaarlijkse controle teruggaat. De kracht van de Body Stress Release blijkt uit het feit dat Alec steeds meer samenwerkt met fysiotherapeuten en andere zorgverleners naarmate deze techniek bekend raakt. Kortom ik ben zeer te spreken over de behandelingen van Alec en wil hem graag bij iedereen met stressklachten aanbevelen.
Vorige
Volgende